Coaching Science Practitioner Handbook

Boeklancering

Coaching werkt

De wetenschap bewijst wat wij eigenlijk al weten. Coaching is een geweldige middel en benadering om mensen te ondersteunen in het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en om een duurzame wending te geven aan hun leven. Coaching heeft de wereld veel te brengen. Vooral in de huidige tijdspanne waarin veel mensen ondersteuning nodig hebben om de ingrijpende effecten van de pandemie het hoofd te bieden. 


The Coaching Science Practitioner Handbook is een ambitieus boek. Het heeft tot doel wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van coaching te bevorderen door coaches te faciliteren en aan te moedigen om zelf onderzoek te doen in hun privépraktijken en om onderzoek te stimuleren naar de effecten van coaching binnen organisaties. Dit is in het belang van de coaching professie en de professionalisering van individuele coaches. 
Het boek is gebaseerd op het Coaching Presence Onderzoek van Tünde Erdös, MSc., MCC, EMCC Senior Practitioner, Ph.D. (c). Aan dit onderzoek heb ik met drie clienten bijgedragen.

Real-world inzicht

De lezer krijgt real-world inzicht in onderzoekservaringen van coaches, klanten, de onderzoeker, de marketing- en brandingspecialist, de IT-specialist, alsmede van de directeur van het parttime PhD-programma. 

De lezer wordt verrijkt met wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Daarnaast krijgt de lezer tools en knowhow aangereikt welke direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Dit stimuleert de lezer om vanuit onderzoek een eigen effectieve coachstijl te ontwikkelen door eerst de regels te doorgronden en vervolgens daarvan vrij te komen. Zonder onderzoek blijf je doen wat je gewend bent en blijf je hangen op het niveau waarop je zit!

De auteurs van het boek zijn Tünde Erdös en Angelis Iglesias. Ik heb de kans heb gekregen om aan dit boek bij te dragen. Ik heb een hoofdstuk geschreven over mijn eigen ervaring, reflectie en leerpunten als coach in het onderzoeksproject. Ik ben dankbaar dat ik een van de geselecteerde coaches ben uit de 150 deelnemende coaches in het Coaching Presence Onderzoek.

Coaches nemen professionele verantwoordelijkheid 

Het boek komt op een goed moment. De coaching professie is niet beschermd en de reputatie van coaching staat onder druk. Coaches worden opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen door met hun individuele professionalisering bij te dragen aan de professionalisering van het coachvak. 

The coaching Science Practitioner Handbook is een mijlpaal studie voor veel disciplines, waaronder met name coaching, leiderschap en studenten in de disciplines voor persoonlijke ontwikkeling.

Officiële boeklancering

Tijdens de Internationale Coaching Week van de Internationale Coach Federatie

Met het 25jarige jubileum jaar van de Internationale Coach Federatie vieren wij de enorme impact van coaching. Een prachtig timing voor de introductie van The Coaching Science Practitioner Handbook.

De officiële lancering vond plaats tijdens de ZOOM sessie op 8 mei 2020 van 10:00-10:30 CST (17:00-17:30 CEST).

Digitale co-creatie vanuit een internationaal samengesteld team

Dit boek is het product van een internationaal samengesteld team van deelnemers uit Amerika, Azië, Europa en Australie onder leiding van Tünde Erdös en Angelis Iglesias. Met mij hebben alle betrokken coaches geparticipeerd in het wetenschappelijk onderzoek naar Coaching Presence. 

Het bleek mogelijk. Wij hedden een geanimeerde en digitale samenwerking zonder dat sprake is van face to face contacten. We hebben volop gebruik gemaakt van Skype, Whatsapp, e-mail en Zoom. In Slack zijn documenten en informatie uitgewisseld en hebben we persoonlijke items en dilemma’s gedeeld. Met de vordering van het proces zijn contacten persoonlijker geworden. De verbindende factor binnen het team is ieders drive voor persoonlijke groei en committment aan de professionaliteit van het coachvak.

Ik ben dankbaar voor deze unieke ervaring en verrijking van mijn leven. Maar zeker ook voor de mogelijkheid die mij geboden is een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het coachvak.

De digitale samenwerking heeft geleid tot een tastbaar eindproduct van hoge kwaliteit. Een geruststellende gedachte in een tijdspanne waarin, sinds de Corona pandemie, steeds meer sprake is en zal zijn van digitale samenwerking.

Klik hier naar de landingspagina van het boek.

Naschrift, januari 2022:
Eind 2021 is het zover. Er zijn voldoende boeken verkocht om de Coaching Science Practitioner Handbook Grant uit te reiken. De selectiecommissie heeft gekozen voor Sheela Hobden!
Hiermee krijgt zij een opstap voor nader onderzoek op het gebied van coaching.

De focus van haar onderzoek ligt op hoe coaching veerkracht en welbevinden binnen de werksetting verbetert.