Coaching Science Practitioner Handbook

Boeklancering

Coaching werkt

De wetenschap bewijst wat wij eigenlijk al weten. Coaching is een geweldige tool en benadering om mensen te ondersteunen in het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en om een duurzame wending te geven aan hun leven. Coaching heeft de wereld veel te brengen. Vooral in de huidige tijdspanne waarin veel mensen ondersteuning nodig hebben om de ingrijpende effecten van huidige pandemie het hoofd te bieden. 


The Coaching Science Practitioner Handbook is een ambitieus boek. Het heeft tot doel wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van coaching te bevorderen door coaches te faciliteren en aan te moedigen om zelf onderzoek te doen in hun privépraktijken en om onderzoek te stimuleren naar de effecten van coaching binnen organisaties. Dit is in het belang van de coaching professie en de professionalisering van individuele coaches. 
Het boek is gebaseerd op het Coaching Presence Onderzoek van Tünde Erdös, MSc., MCC, EMCC Senior Practitioner, Ph.D. (c). Aan dit onderzoek heb ik met drie clienten bijgedragen.

Real-world inzicht

De lezer krijgt real-world inzicht in onderzoekservaringen van coaches, klanten, de onderzoeker, de marketing- en brandingspecialist, de IT-specialist, alsmede van de directeur van het parttime PhD-programma. 

De lezer wordt verrijkt met wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Daarnaast krijgt de lezer tools en knowhow aangereikt welke direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Dit stimuleert de lezer om vanuit onderzoek een eigen effectieve coachstijl te ontwikkelen door eerst de regels te doorgronden en vervolgens daarvan vrij te komen. Zonder onderzoek blijf je doen wat je gewend bent en blijf je hangen op het niveau waarop je zit!

De auteurs van het boek zijn Tünde Erdös en Angelis Iglesias.
Ik ben zo dankbaar dat ik de kans heb gekregen om een hoofdstuk te schrijven over mijn eigen ervaring, reflectie en leerpunten als coach in het onderzoeksproject. Ik was een van de geselecteerde coaches uit de 150 deelnemende coaches in het Coaching Presence Onderzoek.

Coaches nemen professionele verantwoordelijkheid 

Het boek komt op een goed moment. De coaching professie is niet beschermd en de reputatie van coaching staat onder druk. Coaches worden opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen door met hun individuele professionalisering bij te dragen aan de professionalisering van het coachvak. 

The coaching Science Practitioner Handbook is een mijlpaal studie voor veel disciplines, waaronder met name coaching, leiderschap en studenten in de disciplines voor persoonlijke ontwikkeling.

Officiële boeklancering

Tijdens de Internationale Coaching Week van de Internationale Coach Federatie

Met het 25jarige jubileum jaar van de Internationale Coach Federatie vieren wij de enorme impact van coaching. Een prachtig timing voor de introductie van The Coaching Science Practitioner Handbook.

De officiële lancering vindt plaats tijdens de ZOOM sessie op 8 mei 2020 van 10:00-10:30 CST (17:00-17:30 CEST).
Meld je hier aan voor deelname aan het webinar en reservering van jouw exemplaar van het boek.

Digitale co-creatie vanuit een internationaal samengesteld team

Dit boek is het product van een internationaal samengesteld team van deelnemers uit Amerika, Azië, Europa en Australie onder leiding van Tünde Erdös en Angelis Iglesias. De deelnemende coaches hebben allen geparticipeerd in het wetenschappelijk onderzoek naar Coaching Presence. 

Gebleken is dat een geanimeerde en digitale samenwerking mogelijk is zonder dat sprake is van face to face contacten. We hebben volop gebruik gemaakt van Skype, Whatsapp, e-mail en Zoom. In Slack zijn documenten en informatie uitgewisseld en hebben we persoonlijke items en dilemma’s gedeeld. Met de vordering van het proces werden de contacten persoonlijker. De verbindende factor binnen het team is ieders drive voor persoonlijke groei en committment aan de professionaliteit van het coachvak. Ik ben dankbaar voor deze unieke ervaring en verrijking van mijn leven. Maar zeker ook voor de mogelijkheid die mij geboden is een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het coachvak.

De digitale samenwerking heeft geleid tot een tastbaar eindproduct van hoge kwaliteit. Een geruststellende gedachte in een tijdspanne waarin, sinds de Corona pandemie, steeds meer sprake is en zal zijn van digitale samenwerking.

Klik hier naar de landingspagina van het boek.